Spänning: | 220 - 240V |
---|---|
Kapacitet: | 4L |
Effekt: | 750W |
Färg: | Vit |
När man gör is hemma i frysen så ser den nästan aldrig ut som den man får i drinken på en restaurang. Framför allt inte som den klara is man brukar kunna få i sitt whiskeyglas på de finare krogarna. Isen man tar ur frysen hemma är oftast vitspräcklig och inte alls genomskinlig.
Det är framförallt två saker som avgör:
Om man är lite motiverad så går det att göra så gott som helt klar is hemma i frysen. Nedan följer en guide på hur du går till väga:
Koka det destillerade vattnet 1–2 gånger. Det driver ut syre och andra gaser som annars bildar bubblor i isen. Låt det svalna lite efteråt.
Linda handduken runt plastlådan så att den täcker sidorna och botten. Fyll sedan plastlådan med det kokade vattnet.
Placera plastlådan i frysen utan lock. Hur lång tid frysning tar beror på hur stor låda man använder. Använder en matlåda tar det ca 18 - 24 timmar.
När lådan har frusit så tar du ut den ur frysen. Ta bort handduken och ta ut isen ur plastlådan. Om allt har gått som det ska så bör nu isen vara nästan helt klar. Viss grumlighet kan förekomma nära botten på isblocket. Detta kan du skära bort innan du delar upp blocket i isbitar!